Sep 7, 2021, 4:23 PM

Космично 

  Poetry
451 2 5

Ще те чакам приседнал на някой
тих камък във лунната степ, 
и с пръст ще ти пиша по пясъка
най-чудния звезден куплет. 

 

Ще вихря комети в косите ти, 
същински Едмънд Халей,
разпалил пожари в очите ти 
и превърнал те в лунен трофей. 

 

Ще ти спусна порой персеиди
да разплискват млечният път, 
няма никой сега да ни види - 
двама лунни поети летят!
 

© Добри Бонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??