May 10, 2015, 2:34 PM

Костенурки 

  Poetry
438 0 1

в новата си вила
тази която купил на старо
намерил две пишещи машини
не знае дали работят
не знае как се работи с тях
не знае как да ги разглоби и продаде на части
части на речта излезли от употреба
не знае какво да ги прави
може би дори не знае какво точно се прави с тях
но продава куфарите им
доста запазени били
можело и за друго да послужат казва
а двете пишещи машини мълчат
стоят притихнали извадени от корубите си
стогодишни костенурки
едната може би е мъжка другата женска
многодетно семейство на верни съпрузи
с книжни тела попаднали в ръцете на непознати
може би дори точно сега празнуват годишнина
от прашната участ която ги е събрала
под един покрив с куфарите на непознати

© Мария Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??