Jan 27, 2013, 9:32 PM

Котараче 

  Poetry » For kids
1131 0 9

Котараче
         на моя внук Енислав

Мило мое  котараче,
с малко, къдраво мустаче!
Не ме гледай със очички,
пълни с весели искрички!

Ето, две години стана,
ти, отмяната на мама,
гледаш странно във екрана,
щом на Скайп-а аз застана.

Аз съм баба ти Елена
и съм много възхитена,
че пораснал си юначе
и се смееш под мустаче.

Ще те схрускам, тъй да знаеш,
щом се върна, а ти тичаш
и не искаш да признаеш
че ме мъ-ъ-ъ-ъ-ъничко обичаш!

Ще те взема и притисна,
колкото и да се цупиш  
и във рамото на мама  
срамежливо да се гушиш!

Духни, бабинко, свещички,
да ни порастеш голямо!
Пляскай весело с ръчички,
котараче ти засмяно!

© Елена Нинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??