Nov 11, 2009, 10:24 AM

Котешка люлка 

  Poetry » Love
1076 0 2
  • По голото ти рамо лазят светове,
    с нито един не успя да се разминеш -
    няма такова място, което да допринесе
    толкова много, колкото и вредно да е
    и в колкото и процепи на времето да се провираш.
    Огледай се в себе си.

    Дали си раждан, след като винаги си живял -
    с шармантно резенче трева, по скулите ти стичащо се
    и с пръсти вплетени в игра, наречена

    “котешка
    люлка”


    а дните ти – безноси, спънати, сега коленичат
    с дъх на колибри. Танцува детето в теб, сребърно,
    с очи не го усещаш, виждаш го със чувства,
    отцедени от прелюбодействащите ветрове.
  • Иди. В средата на кръглото иди, иди - там,
    не вземай нищо с себе си. Сън е.
    Не мога да дойда при теб и в теб,
    защото вечно там
    съм.

© Ангел All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??