Nov 27, 2014, 7:33 PM

Ковачът в църквата 

  Poetry » Phylosophy
361 0 3

На прозорците-гробища разцъфтяха цветята.

Ангел в небето лети, не се бои от височината.

Някой пее безумно, друг се гръмко кикоти,

свири нейде цигулка по мотив от три ноти...

 

В църквата - свещи и мрак... Наклонените кръстове...

Няма даже и хора... За кого ли възкръсна?!

Наоколо ми - икони... "Страдащите за нази"...

Колко скучен е попът... Със заучени фрази...

 

Нямаш нищо против за пари да те разпнат.

Висят вече милиони... За залъче нафора...

Някой вино е пил... От "кръвта Му", нали?!

Друг предаде Душата... и сега ме боли...

 

Някой знае Защо най-първо бе Словото!

Друг във Храма кове за Вярата ми окови...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??