Dec 22, 2011, 7:49 PM

Коя съм всъшност аз? 

  Poetry » Other
668 0 0

За тебе аз съм "Слънце",

за него - "Бодил трънлив".

За тебе аз съм "Сладурче",

за него - "Жената темерут"!

    Когато си ядосан - не ми звъниш,

    а той звъни - за да ме ядоса,

    със тебе се успокоявам аз,

    а щом съм с него - успокоително ми трябва!

Усмивките ми за теб са искрени,

а за него са изтръгнати насила,

с теб разбираме се само с поглед,

а за него винаги оставам наразбрана!

    Часовете с теб отлитат за секунда,

     а с него секундите ми сякаш са години,

     с теб сълзите ми щастливи са,

     а с него са - измъчени сълзи!

Ти караш ме да бъда себе си,

а той отнема мойта самоличност,

ти вярваш в мен, в това, което съм,

а той не вярва, даже ме потиска!

      Коя съм всъшност аз:

      твоето усмихнато слънце

      с детска и чиста душа,

      което на всички помага,

      без да иска нищо в замяна;

      или онази намръщена  жена,

      която е нервна и все се кара,

      за всичко тя е виновна

     и остава пак неразбрана.

 Коя съм всъшност аз?

© Полина Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??