К Р А Д Е Ц Ъ Т Н А М Е Ч Т И
_____________________________________________
Той беше сляп, глух, еднорък...
Крадеше си Мечти.
От едного открадна си очи.
От друг - сподоби се със слух.
От трети... Грабна си ръка една.
Само не успя. Да си открадне Мечта.
Този Крадец на Мечти.
Тъй, както си вървеше сред тълпата.
Виждащ. Чуващ. Способен вече да прегръща...
Друг някой открадна му Душата.
2010 г.
Виктор БОРДЖИЕВ
© Виктор Борджиев All rights reserved.
Трогнат съм от думите ти.
Бъди поздравена и ти.