Със Дамата на моите “мечти”
опитвахме коктейли край басейна.
Тя си разказваше за всичко – Как, уви!
Останала до днеска несемейна!
А, аз пък бях – типичният ерген
и взимах всички знаци на сериозно!
Желаех тя, да седне редом с мен –
Сама да пие – беше малко грозно!
Поканата отправих от сърце –
и дамата прие я многозначно...
Коктейлите допихме – без мезе,
а Джонито дойде ни по-удачно!
Изгълтахме бутилчицата в черно,
аз вкусих пак любимия бадем –
Започнах да си мисля, че наверно
късметът ми работи в този ден!
Накрая – с тука има, с тука нема,
разбрахме се за брачната си нощ!
Но сметката яви ми се проблемна,
пресмятах и я гледах със немóщ!
Там “дамата” присъстваше в цената,
предлагаше “услуги” тя на час!
Но струваше – почти една заплата,
размислих и реших да кажа Пас!
Но бързо ме налегнаха проблеми –
Спасителят – Типичен - Робокоп!
Настръхна той със мускули големи
и ща не ща, платих си като Поп!
И аз разперих с “дамата” крилата,
но нещо не можах да полетя...
Аз исках само следваща заплата...
Забравил бях за своята... “мечта”!
© Yuri Yovev All rights reserved.