Не ми крещи, не обиждай,
не прекалявай, недей.
Не си на себе си.
Не съм и аз.
Не е честно, знам.
Не внимавах в час.
Бях в захлас и
не успях.
Неравна е борбата.
Не може любовта на двама
да надвие
необятната забрава.
Не пречи да опита.
Яростта се обуздава с
нежност.
Невъобразимо е, но и
неизбежно.
Не съм заспал, но
не ме събуждай.
Неистово те искам,
нехая за света и
неговия писък.
Нека се прегърнем
неловко и
отново да се влюбим.
© Валентин Стайков All rights reserved.