Nov 29, 2011, 11:04 PM

Крайпътни ханове 

  Poetry » Love
737 0 24

 

В крайпътни ханове не паля свещи,

но често там изплаквам си душата:

доброто и случайните си грешки...

Че тежко е да носиш сам вината.

 

И в полумрака на блуждаещ огън

събличам всички минали заблуди.

Не се научих да живея кротко,

но май се уморих да бъда луда.

 

Чертая разстоянията в крачки,

препуснали след тъжни обещания.

По изгрев хуквам и догонвам здрача,

без да дарявам мрака си с ридание.

 

И само в подранили, будни изгреви

сълзите ми посрещат синевата.

Но щом денят лъчите си разлисти

отхвърлям като спомен тишината.

 

И търся знак, че някому съм нужна.

Че обичта ми обич ще намери.

А случи ли се... Пак ще бъда южна

и ще забравя болки и невери.

 

Във полумрака на крайпътни ханове

олтар намира тихичко душата.

За манастири още ми е рано...

Че от любов съм грешница и свята.

 

© Йорданка Господинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??