Sep 28, 2012, 2:29 PM

Кралицата на тротоара 

  Poetry
890 0 2

И тази нощ, тя знае, свойто тяло
на някого за грош ще продаде...
или поне привидното му цяло,
но без душа и чувства, без сърце.

 

Върви Кралицата на тротоара,
целувки праща с двете си ръце.
Привикнала е да стои пред бара,
във който пият тъжните мъже...

 

Там всеки час започва с някой следващ -
както в тетрадка всеки лист е нов,
но съвестта отдавна я не следва,
какво ли да говорим за любов!?

 

Прикрива ловко колко ù е празно,
със грим преборва своите сълзи
от всяка нощ, в която хора разни 
заспивали са в нейните гърди.

 

Животът - тежък, времето ù - мъчно,
и крачейки с клиенти под ръка,
мечтата си оставя тук на пътя -
да срещне истината в любовта...

 

Нощта, мъжете, мислите им дръзки,
лежащата в краката ù тиара,
са само вещ в ръцете ù чевръсти -
Тя е Кралицата на тротоара!

© Капка Роса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??