Apr 25, 2024, 8:11 AM

Кречетало 

  Poetry
59 0 0

Вият се бели брези;
с отскочила съвест
се гледам отгоре
и търся причини
за неуспешните полети.
Чезнещи бели души...

Дървесна корона
се килва наляво,
препускам по стръмния склон...
С натежала премяна,
клон подир клон
се стоварват отвъд, сред дъбравата.

Вечният тъмен копнеж
по ехтежите
нещо се гони със спомена...
Планината е сън.
В планината е тъмно.
Като в гилзата на патрон.

© Константин Дренски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??