Aug 10, 2007, 2:41 PM

Крилете на лятото 

  Poetry
579 0 7

Изсъхват крилете на лятото

под огнения гняв на слънцето

и пари лицата ни вятъра

струя дъжд в пепелта не прегърнал.

 


Прогниват крилете на лятото

в кална влага безжалостно вкиснати

и се сливат в порои перата му

в опит себе си да пречистят.

 


Разкъсват се крилете на лятото

в гръмотевична буря запърхали

и трепери със тътен земята

като пред вулканно гръмване.

 


Опушват се крилете на лятото

на комини отровни от саждите

и падат  ниско долу, в краката ни,

своето покорство да покажат.

 


Залепват крилете на лятото

от бензинови пари и пушек -

в адско лято горещо се мятаме

и се чудим какво се обърка.

 

 

А земята жонглира с сезоните

в опит алчност във ум да обърне,

за да тръгне на чисто живота

и крилатото лято да върне.

 

© Инна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??