Кристална капка отдели се
от очите ми сега.
Кристална капка долепи се
на устните ми в нощта.
Кристална капка през сърцето ми премина
като неочакван гост,
рани го с чистотата си коварна
и то вече не стои на пост.
Кристална капката разби се,
докоснала се до моите нозе.
Като милионите сълзи заби се
в раненото мое сърце.
Парчета кристални блещукат
в очите. Болезнена тъга чете се
в мечтите несбъднати
в живота на бедното сърце.
© Маги Златева All rights reserved.