Nov 1, 2020, 7:06 PM

Криза 

  Poetry » Humour
361 0 0

Таз година се изниза

някак, без да разбереме

стегна ни финансовата криза

иска средствата ни да отнеме.

Евро, долари и стока,

злато, акции, пари,

 чезнат в дупката дълбока

липсата ни прави зли.

Таз година е проклета

от финансовия свят

икономиката жално крета

силите и се топят.

И затуй ще трябва да забравиш

почивката охолна и море

 без пари започваш да се давиш,

може само да се мре.

Джипове захвърляни край пътя

гният в  мрачна самота

шест цилиндри нямо мътят

призрака на своята съдба.

Разни вили по морето,

без прозорци, без врати,

пустеещи се зеят под небето,

свидетелстват изгубени пари.

Свидетелстват за времето когато

земята беше роден дар,

вложение на капитал богато,

за бизнес ценен инвентар.

Тогава всичко беше лесно,

 бензина беше само лев,

живееше сладко и чудесно,

пари да вадиш беше кеф.

Сега сме всички сиромаси,

че златото не се яде

дори за няколко колбаси

човек готов е  да умре.

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??