Aug 17, 2007, 10:43 AM

Криза на средната възраст 

  Poetry
777 0 7
 

Криза на средната възраст


Не отровна мухоловка

цъфна в моята градина,

ами сладка мъжеловка

през живота ми премина.

 

Тя отнесе ми съпруга

и сина, и братовчеда...

сякаш случва се на друга

и сапунка баба гледа.

 

Кризата на средна възраст -

някои ме утешават -

ще походи, ще се върне!

- Но дали ще съжалява?

 

В огледалото се гледам:

е, не съм чак толкоз стара...

Тъй ми каза и съседа

снощи вечер през дувара.

 

Той,  човекът, няма кризи,

явно има ми мерак,

ала с него не излизам,

да не ме одумват пак.

 

Казвам, че ще си помисля,

`га ме кани "на кафе".

... Ум царува, ум робува

и ум... патки пасе.

© Галина Белинска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??