Помолят ли ме да те опиша - няма да успея.
Едни трапчинки само помня и как за тях милея.
Не мога и да разкажа вечер за какво мечтаеш.
Кътам разпиляни мисли от наши хиляди места.
Моите любими твои думи можех да предвиждам
Дразнех се, че галили са ти устата и завиждах
Споменът за теб е кротък, кратък, но и вечен
Сякаш, мое Вятърче, на тебе съм обречен.
на Поли
© Валентин Стайков All rights reserved.