Oct 31, 2006, 2:01 AM

Кръговратно 

  Poetry
488 0 13
Кръговратно


Очакваме с надежда веселата пролет,
както чака ситен дъжд Земята.
Разперили криле, в последен полет,
от нас ще отлетят пак хвърчилата...

Ще слушаме омайни славееви трели.
Ще ни приспиват свирачите-щурци.
И маргаритите ще цъфнат нежни, бели.
Лози ще спуснат крехките реси.

Тогава ще се втурнем из лозята,
да съберем тъй дълго чакания плод.
От него ще струи, прекрасна, светлината,
ще ражда още жажда за живот.

Ще кипне виното във бъчви стари,
ще сгрее бaвно нашите души,
щом седнем с верните другари
тъга по лятото да пресушим...


09.10.1999 год.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??