Dec 28, 2009, 10:54 AM

Кръговратът на живота 

  Poetry
492 0 0

Кръговратът на живота


Когато ти тръгваше,
аз се връщах.
Когато се виждаше,
едва започвах...

Да се връщам от пътя,
от който ти дойде.
Да намеря кръстопътя
и да продължа нейде.

Светлината пред теб
е отдавна зад мен...
Скоро ще дойде ястреб
самотен, бял и черен.

В кръговрата на живота
ще те вкара, за да разбереш
и ти смисъла на реалността.
Да можеш да го запаметиш.

Не бъди мой съдник, дядо,
а мой приятел доживот.
Подай ми студеното блюдо
и да платя жестокия квот.

По зелената трева на света
ходя без да спирам,
виждам около мен дървета,
а пак се оглеждам.

Когато всичко свърши,
е като прекрасна приказка.
Моля те, ти ми я довърши...

© Грийн Лейди All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??