Feb 24, 2012, 8:07 PM

Кучетата лаят, керванът си върви 

  Poetry » Phylosophy
5018 0 11

Приказки, песни и притчици 

за неподкастрени плитчици 

интерпретирани 

от НеГримирана


Кучетата лаят, керванът си върви

 

Керванът още крета. Не му се вижда краят.

А глутниците псета не спират да го лаят.

 

От лая им боли го. „Какво съм им направил?

Налитат като диви, току виж съм ги сгазил!

 

Аз искам да им  давам! За тях товар бих пръснал!

Но те не искат дарове, жадуват да разкъсват!

 

На път ги бих поканил, но виждам-не им стиска!

За път не трябва лаене, товар кураж се иска!

 

Ще спра, ще питам знаят ли какво ги дразни в мене, 

или за псето лаят е вътрешна потребност!“

 

Керванче!!! Не ги слушай и карай, без да спираш!

Защото спреш ли, душко, ще трябва да...убиваш.

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??