Nov 16, 2021, 1:54 PM

Кукловодът 

  Poetry » Other
655 3 8

Някъде в Абсурдистан, тъмна стая, силуети...

 

КУКЛОВОДЪТ: 

 

Разочарован съм, каква досада!

Макар ограбван, гледай го народа,

търпи в мизерия и кротко страда!

Чудо чака ли от небосвода?

 

ПЪРВИ ОЛИГАРХ:

 

Не зная, хорицата, може би,

дотолкова да сме ги унижили,

че примирени в своите съдби

да са останали без дух и сили!

 

ВТОРИ ОЛИГАРХ:

 

Та каквато заповед сте дали

е изпълнена по план от нас!

На безценица сме разпродали

всичко във държавата от раз!

 

ТРЕТИ ОЛИГАРХ:

 

И пешките добре са подредени -

държавници, съдии, мафиози

и те от алчността си заслепени

със некадърност бълват куриози!

 

КУКЛОВОДЪТ:

 

О, да! Разбира се! Благополучно

сценарият превърна се в реалност!

Но взе да става нещо много скучно

и някак тихо е, каква баналност!

 

ПЪРВИ ОЛИГАРХ:

 

Съгласни сме, театрото заспива!

Интрига липсва в действието пак!

Изглежда личността ви талантлива

ще трябва да даде пореден знак!

 

ВТОРИ ОЛИГАРХ:

 

Кажете само, ние сме готови -

атентати, митинги, протести,

кой и за кого ще да злослови,

кой кого с измама да измести!

 

ТРЕТИ ОЛИГАРХ:

 

Да дадем на хорицата клети

мъничко " надежда " , " светлина " !

Своите избраници проклети

да обсипят с цялата вина!

 

КУКЛОВОДЪТ:

 

И нека бъде хаос подреден!

Народът да се вдигне на протест!

Да вика и да хули разярен!

Сценарий ще напиша още днес!

Да мисли в мрака сляпата тълпа,

че съдбата си сама решава!

Но това е всъщност веселба!

Черен маскарад! Кой управлява?

 

ТРИМАТА ОЛИГАРСИ:

 

Ти, Господарю! Ти...

 

( След една седмица Кукловодът взема активно участие сред протестиращи )

 

ПРОТЕСТИРАЩИ:

 

Предатели! Ууууууу!

Копумпирани копелета!

Долу правителството!

 

КУКЛОВОДЪТ:

 

Стига монополизъм!

Стига лъжепророци! Честни избори!

Нова Конституция! Нови работни места!

( встрани сам )

                            ХА... ХА... ХА!

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??