May 6, 2014, 12:49 PM

Кукувица 

  Poetry » Civilian
624 1 2

Какъв е тоз живот
все куфари да стягаш.
Домът ти да не ти е дом,
любимите си все да оставяш.

Такъв ли ще е целият живот -
днес тук, а утре там.
Да нямаш свое си гнездо,
а все по чуждите да бягаш...
Да станеш кукувица най-самотна,
оставила родина, род, земя
и тръгнала в света огромен
да търси малко топлота.
Това ли е? Нима е редно?
Нима трябва да се примиря,
че нашата съдба е вечно
да сме готови с куфарите в ръка.

© Йълдъз Пелтекова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??