Jan 1, 2024, 8:47 PM  

Кушет вагон за лунатици 

  Poetry » Love
188 7 7

Два билета за гдето решите
дайте ми. А вагонът – кушет.
Куфарът ли? Очукан, протрит е,
нося думички в него безчет.

Не пътувам сама, аз съм дама,
моят спътник е скромен и тих,
и невидим. В тълпата го няма,
носи името кратичко стих.

Ние с него – отдавна сгодени,
крием в куфара обич и смях,
все на път сме. В различни Вселени
крием се и от Вас, и от тях.

Цяла нощ над главите ни свети
златен Месец – побъркан и млад...
Само, моля Ви, дайте билети!
Дестинация – нашият свят.

Ако нявга смелчаци надзърнат
в този вечно пътуващ назад
стар вагон, там светът е обърнат
и стрелките обратно вървят.

Ти поискаш ли в миг да те няма,
в твоя делник задъхан, проклет,
потърси ни в купето за двама,
с много обич ще бъдеш приет.

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??