„Отляво“ навярно е много пространно.
Видях го - лежи всяка сутрин до слънцето.
Централно за всичко, наивната рана,
живецът в мъртвило. Оставено пънче.
Защо е на сянка от всички забравено?
Дали е безкрайно пространството в него?
А разума мрази ли с мисли забавени?
Изхранва безмълвно въпросите бегли.
„То - аз съм“ - навярно е твърде наивно.
Излъгано, мамено, спящо сред пепел.
То - искреност, песен, надеждица дивна.
Око за пейзажност под облаци светли.
То вижда - преструвки, лъжи, сивотата,
страха да си себе си, лоши постъпки,
фалшивата праведна глупост, съдбата.
Росата изпива с блещукащи глътки.
Не иска да бъде радар за нещата,
а иска прегръдка от гъбка безгрижна.
То сякаш умира отдавна с листата
и може единствено болка да вижда.
„Единствено помпа“ ще каже глупакът,
за миг благодарен - „единствено болка“,
(любител на вещите) „орган до лакътя“,
безсрамно ще лъже и „липсата“ колко е.
„Отляво“ навярно е много пространно.
Посядаш. Посоката ясна е - горе.
Гората припява въпрос изоставен.
Но твърде далеч от смълчаните хора.
© Йоана All rights reserved.
„Става“ моля да каже какво не му харесва.
„Харесва ми“ моля да каже какво не му достига, за да препоръча.
11 „Препоръчвам“ - благодаря.
Така де, нали сме тук за да се учим. За автора е полезно да види произведението си през очите на читателите си, а не само да си брои звездички и да се чуди какво се е харесало и какво - не. Така че, ако някой има критично мнение - нека го сподели - няма да се разсърдя, напротив, ще стане по-интересно. Анонимното смъкване на оценката на произведението приемам като злонамереност, но това си е мое мнение, не мога да накарам някого да каже какво точно не му харесва - но на мен лично ми е интересно...