Apr 18, 2009, 10:56 AM

Къде ли бродиш 

  Poetry » Other
733 0 9

Къде ли бродиш в тоя зимен мрак

и пълниш със въздишки тишината,

и дълго подминаваш своя праг,

а Тя до светло вкъщи тебе чака?!

 

Какво ли кара учестения ти пулс

в аритмия да скача във гръдта ти?

И стъпките ти бели по снега

събират ли парченца от скръбта ти?

 

В очите ти снежинка пропълзя,

но се стопи и в тъмното угасна.

На прага на дома ти се смълча

и пулсът ти от остра болка вдясно...

 

На съмване си вече у дома,

а Тя те чака още да се върнеш.

И тихо ще прошепнеш: "Самота,

ела да ме посрещнеш и прегърнеш..."

© Виолета Зашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??