Nov 20, 2014, 4:18 PM

Къде ми е детството? 

  Poetry
693 0 7

 

Детството ми тихо, по терлици,

дебне зад един дувар.

Чух чирикане на птици

в ореха ни стар.

 

Къщите - като старици,

клекнали под летен пек.

Грозде в зрелите лозници,

въздухът-кристално лек.

 

В клоните, като жълтици,

ябълки, наляни с мед.

Лястовици - в броеници,

калдъръмчета до всеки плет.

 

Сладко ромони, тече реката,

камъните - в мъх и плесен...

Нейде тук остана, във водата,

детството ми като песен.


Радост Даскалова

 

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??