Mar 25, 2015, 10:57 PM

Къде са 

  Poetry » Civilian
320 1 9

                                                    К Ъ Д Е    С А

 

 

                                                  Ако си тръгнал света да превземаш

                                                  без никому нещо ти да отнемаш,

                                                  не спирай! Светът очаква такива

                                                  да разработят пустата нива...

                                                  Воювай, отъпквай, очиствай пътеки

                                                  прокълнати да са пусти навеки!

                                                  Прокарвай за словото ти магистрали,

                                                  за да събужда дълбоко заспали!

                                                  Ако застигнеш ранени, разбити,

                                                  без вяра да имат те във очите,

                                                  с тръбата високо за сбор засвири,

                                                  отчаяни, тъжни ти събери!

                                                  Тогава лекувай, раздавай мехлеми!

                                                  Никой не може да те отнеме

                                                  правото с вяра да сътворяваш

                                                  доброто, което с обич  раздаваш.

                                                  Светът те очаква разбит до пресита...

                                                  Прокудена правдата за тебе пита:

                                                  „Къде са, къде са сърцата готови

                                                  за подвизи святи и пориви нови?

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Приятели, благодаря ви за солидарното отношение към моята творба -
    призив. Време е да изкажем нашето отношение и готовност да покажем, че поетите не са безразлични към бедата, в която живее народа ни.
    Поздрав от сърце и ведър поглед към проблемите!
  • !
  • "Къде са?"-всеки се пита.А може и да сме ние! Кой знае!Свири с тръбата! Поздрав!
  • Стойне, дано много хора чуят твоя зов...
  • Споделям това светло послание, Стойне!
    С вяра в Доброто животът е по-хубав...
    Привет!
  • Поредното прекрасно излияние на душата!
    Поздрави и от мен, Стойне!
  • Стойне, дай Боже, хора като теб! Хареса ми и ти желая лека нощ!
  • "Никой не може да ти отнеме
    правото с вяра да сътворяваш"

    Така е. Прави добро па го хвърли на смет
  • Това е апостолското начало, което дреме у всеки у нас, като добре угоена съвест. И дай боже да го пробудиш, Тони!
    Хареса ми стихотворението ти!
Random works
: ??:??