Къде сме ний
Пак поглеждаш ти към тях,
търсиш своя звезден прах,
колко много са, нали?...
Можеш ли ги преброи?...
Кой създал е този брой,
що ни свети вечер - кой?...
Може би, се питаш ти,
туй са нашите деди?...
Мисли някой, че го знае,
но нима видял е края,
где е той - къде сме ний,
някой може би го крий...
Крие ли го или не,
да се питаме поне,
щом не можем го разбра,
нека е Мечта...
© Вал Герх All rights reserved.