Jul 14, 2020, 7:45 AM  

Където има тишина 

  Poetry » Love
617 4 12

КЪДЕТО ИМА ТИШИНА

 

От дълъг път ли се завръщаш,

та толкова си уморен?

Вибрира тишината вкъщи

и разрушава всичко в мен.

 

Сега мълчим. И сме далечни.

Пропуснахме в безсмислен бяг

и теменужената вечер,

и златоносната река.

 

Заключена е светлината.

Ключът захвърлен и ръждив.

Ти стигал ли си по-нататък?

И знаеш ли защо си жив?

 

Въпросите изгубват смисъл,

аз отговорите ги знам

кога и колко си обичал,

или защо оставаш сам.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??