Jun 21, 2006, 12:12 AM  

Към Херакъл 

  Poetry
568 0 1

Херакле  

прославен,

чрез Хера ревнива!


Заченат от Зевса 

роден от Алкмена неверна...


Герою на силата 

груба,

първична

и дива!


Титане със смелост,

безмерно химерна!


О, богоравни!


Сам бог,

след смъртта си...


Приживе 

ловец Калидонски

и аргоучастник...


Със слава по-гръмка

от горди Парнаси...


Над времена

и разстояния властник...


Вдигни боздугана си 

и земното племе

от тежки беди,

и злини,

защити!


Вдъхни миролюбецо

в душите, да дреме,

омраза към всички

ненужни,

войни!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??