Баща на всички
богове и хора –
титане, находчив,
могъществен
и храбър!
Сине на Небето
и Земята!
В простора
на Космоса роден,
сред мрака прастар...
Съпруже, Реин!
Кроносе, безсмъртни!
Създателю велик,
на времената!
Недей забравя
за подвластните ти,
смъртни!
Живот ни дай,
по-дълъг –
на Земята!
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.