Към теб - неродения мой син,
в чиито очи исках да виждам себе си,
аз имам грях, от Бог непростим -
да си един от многото мои белези.
И понеже не можеш да ми отвърнеш
със потупване по болното рамо,
нито някак да ме прегърнеш,
ще преглътна горчивото със - наздраве...
И отсреща в една сълза,
на дъното в чашата със утайката,
ще видя образа на жената,
която искам да ти е майка...
Понеже после тя ще ни доизплаче,
аз вероятно ще я целувам дълго,
докато не се притаѝ във здрача -
след залез, който ѝ сбъдва сън...
А ние с теб, неродени сине,
ще бдим над нея с цялата си любов.
Аз - отблизо, за да е все щастлива,
ти - далече, от другия ни живот...
©тихопат.
Данаил Антонов
23.07.2024
© Данаил Антонов All rights reserved.