О, ти Нощ!
Родителко на богове и смъртни,
богиньо спокойна,
даряваща звездния плам
на небето –
радвай се на тишината
сътворена от земните скърби,
обвили в покой
усмирения зов
на сърцето!
Бди в светлите сънища
на хората,
майко –
кърмилнице
на забрава при грижи!
Отдавай ни в отдиха
на своето тайно
учение,
сънища светли
и рижи!
Недей да ни сблъскваш с Аида,
когато
в ефира изпращаш ни ти
кръговрати!
Дай на очите ни пурпур
и “злато” –
от чувства,
а не тежки преврати!
Зовем те да станеш щастлива,
блажена
и прелестна,
мека,
докрай отзивчива,
на чистите чувства –
с цел съкровена –
към нежните сънища,
да бъдеш ревнива!
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.
Поздрав!