Аз искам да те гледам, мила,
да те погълна с моите очи.
Нали ми даваш нови сили
и страст във мен гори, пламти...
Не знам какво си ти - видение
или неясен образ в моите мисли.
Аз виждам в тебе приказно спасение,
и струйки от любов, и бисерни сълзи...
О, мила моя, тъй прекрасен сън,
явяващ се във моите тъмни нощи,
да те целуна нежно искам, ако ще да съм
аз вечно роб на чувствата сиротни...
© Кирил Ганчев All rights reserved.