Късен август...
Не знаех още името ти.
Нека на живота сухата трева
да пламне под нозете ни...
Нека! Късен август е сега.
Време е за трудни равносметки.
Време е да скъташ зимнина-
страстта от циганското лято
в надписани бурканчета нега.
© Радка Миндова All rights reserved.