Късен час
Не съм дошъл да прося милостиня
в този късен час.
Дошъл съм,
защото ви обичам аз.
Не ме мислете за пиян,
аз не пия,
опиянен съм от любов и захлас.
Погледна ли ви, свят ми се завива,
даже и без глътчица ракия.
Вижте мойте дрипи -
кърпя ги с години,
но сърце тупти
силно в моите гърди.
Не съм дошъл да прося милостиня
в този късен час.
Дошъл съм, защото не мога
да живея аз без вас.
© Бети Николова All rights reserved.