Jan 27, 2014, 6:55 PM

Къща една 

  Poetry » Other
539 0 2

Край стара къща минах този ден

и видях младеж усмихнат.

С очи, жадни за живот и слава,

лице, приличащо на ангел.

И силно впечатлена се загледах,

даже спрях замислена отпред.

 

А после бавно името прочетох

и дата с малък кръст отпред,

и нежно стихче, посветено на мъртвеца,

и безкрайна болка, скрита зад венец.

 

Защо, Българийо, така се случва

по твойта географка ширина?

Защо младежи буйни и умели

от лист хартия не издават зов?

Защо младежът, онзи весел,

аз видях на мръсен лист,

като емблема, залепена на стената

на онази къща, минала край мен?

Една тъга, разперена над къща,

и много, много сълзи,

изплакани зад този праг.

 

15 април 2008г.

гр. Велико Търново

© Десислава Захариева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??