Късно е.
Облакът плува удавен.
Тъмно е.
Нито една звезда не гори.
Тихо е.
Славеят спрял е да плаче.
Тъжно е.
Слънцето в жар се топи.
Плачеш ли?
Ти не обичаш тъгата.
Хладно е.
Късно дойде пролетта.
Жалиш ли?
Колко е тясна душата...
Тръгваш ли?
Колко е малък светът.
Късно е.
Пак избуя кукурякът.
Цветно е.
Някъде в чужди поля.
Странно е.
"Сбогом" не казваш накрая.
Вярваш ли,
вярваш ли още в чудеса?
© Геновева Симеонова All rights reserved.