Oct 12, 2017, 3:34 PM

Късно лято 

  Poetry » White poetry, Free verse
662 0 0

Късно лято

На есента в синьото небе
ти си геометрическия му център,
ти си магнитната буря,
разтуптяла сърцето ми,
средоточието, в което
се кръстосват шпагите
на мъжките погледи
и цветните желания
под упоритото зелено
на дърветата.

Късна циганка,
която държи лятото
между голите си
колена
и ни дарява с мечти
за следващи
топли сезони...

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??