Oct 30, 2024, 5:55 AM  

Лавандула 

  Poetry » Landscape
72 0 0

Растение с омайно ухание

Мъничко е,но притежава очарование 
Лавандулата е лилава на цвят 
Тя расте по целия свят 
Извиват се дълги подбалкански полета
Горе на върха се разхождат малки козлета 
Лято е,слънцето грее 
Лек бриз вее 
И благоуханието разнася 
От полето чак до планината се донася 
Край полето се издига смокиново дърво
И там растат вкусни плодове 
И докато се разхождаш между лавандуловите редове 
Държиш кошница със смокини в ръце 

 

 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??