Apr 20, 2022, 11:42 AM

Лек за бяс 

  Poetry » Other
429 4 5

                                  На Надя с обич

 

В главата ми разчорлена се шмугна невестулка.

Побърка ме, за ден до пладне всичко овърша — 

остави ме без капка ум, без мисъл, без шушулка... 

А после слезе кат надолу — в тихата душа.

 

И стана тясно, много тясно в мене, като дупка.

И вместо въздух болка вдишах — сух пустинен прах. 

Прищипа мракът пръстите ми — мидена черупка.

Гневът на цял безкраен космос в себе си събрах.

 

Посипах я главата луда с шепа черна пепел —

от стари баби лек за бяс си спомних изведнъж.

Но колкото и лошо своя свят да си оклепал,

все някой ден ще чуеш гръм и в теб ще плисне дъжд. 

 

И в този миг не ще усетиш нужда от качулка. 

И няма своя дух разбит да криеш в поглед тих. 

Защото някой тръгва с теб, по-ярък от светулка, 

покой ти носи, топла прошка... И прекрасен стих.

 

Поет за всеки луд да има — пристъпите клети

с усмивка да лекува, всеки белег да цери,

не ще му стигнат даже милион и сто планети, 

на тях да побере доброто, дето сътвори. 

© Пепа Петрунова All rights reserved.

На Пепи
Стесни ли се светът ти от обида,
мълчанието е търговец лош.
Продава гняв – по крайчеца разбридан
и болка, що не чини пукнат грош. ...
  256 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • няма такъв бяс...ааа, исках да кажа лек за такъв бяс
    "Но колкото и лошо своя свят да си оклепал," -стараем се!
  • Благодаря ви! С такъв извор на вдъхновение е лесно 🌹
  • Заинтригува ме. Хубаво.
  • Метлата си я заслужавам 😉 И от дъжд имам нужда с тая пепел... Благодаря ти милион и сто пъти още!
  • Ако не престанете да ме разплаквате, ще ви докарам ревматизъм. Заклевам се! Освен щурчета, светулки и дъги, имам и метла! Прегръщам те!
Random works
: ??:??