Dec 12, 2010, 9:49 PM

Лека нощ, Слънчо 

  Poetry » Love
745 0 2

Лека нощ, Слънчо, лека нощ...

Аз знам, че няма да ме сънуваш.

Легни си удобно и спи като в кош,

не искам за мен да тъгуваш.

Пораснах, Слънчо, голяма съм вече,

мога да заспивам сама.

Някога бях малко, смешно човече,

а вече съм млада жена.

Спи, слънчо, сънувай гората,

сънувай широки поля,

спокойствие, радост и на друга ръката,

държаща те в златни жита.

А утрото нека дойде щастливо,

нека не помня името ти,

думите и лицето ти мило,

и ти мойто недей го помни...

© Надежда Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??