Сърцето ми е само.
Само в тъмната кинозала.
Само по пътя за дома.
Само в купено на нощният влак
към града
и само, когато е три през нощта.
И си повтаря безспирно,
че е просто човешко
да иска в живота си малко любов.
Че не е прекомерно,
нагло,
грешно,
да копнее да не заспива само.
Но година след година минава,
а то още трепти по едни и същи
отминали дни.
По целувки,
отдавна открадната от хиляди други усти.
И може би истина е,
че е просто налудничаво,
Да скърбиш по онова,
което не си имал дори.
Да страдаш, да плачеш,
сезон подир сезон,
и така
безспир.
И може би лудо е,
моето сърце.
Може би само лекарство,
или две,
или три,
Би го спасило от мъката
да не може да спре
по теб да гори.
© Виктория All rights reserved.