Aug 23, 2023, 2:53 PM

Летни трепети 

  Poetry
112 0 0

 

Събират групи щъркеловите ята,
подготвят се за дълъг полет.
Отрано предвестникът на пролетта
диктува ни - след лято идва есен.
Но то съвсем не е към своя край!
Плажът е претъпкан с хора.
Прииждат в сутрините с бяс,
събуждат ме минаващи мотори,
младежки смях необуздан,
ромеовци и жулиети...
И вятърът се включва в тяхната среда,
като дете се забавлява,
разрошва им коси,
не спира да ги дразни и шуми.
Августовска жега, сезонът е в разгар.
Младо пиво тук се лее, 
а слънцето прижуря, тяло - тлее...
Бедрата свежи тръгват си доволно, получили красив загар.
После - лека дрямка,
среднощен денс,
дните летни отминават ползотворно.
Отпускът тече, 
а с него и разбързаното време,
часовникът си трака, трака...
Приисква ни се то да спре,
работата още малко да почака.
Отмаряме на залеза в спокойни мисли,
в далечината, размечтано взиращи...
Изпратили с надежда пътуващото ято,
живота да приветстваме, отново, пак, след зимата,
и топли дни да ни дарят 
      красиво 
             и незабравимо 
                                    лято! 

                     
                       Красимира Генева

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??