Apr 30, 2017, 11:32 PM

Левски 

  Poetry » Other
875 4 4

Не ще те никога забравим –
нашият велик герой.
Който майка си оставил,
за да встъпиш в бой.

 

Чрез тайните си комитети 
ти България крепеше.
И чрез твоите завети, 
народът ни напред вървеше.

 

Не ще те никога забравим,
с твоите дела велики.
Без теб от робство нямаше да се избавим –
от турци чернолики.

 

Ти огъня в нас запали,
чрез твоите слова.
Ти събуди сърцата ни заспали,
чрез твоята душа.

 

Но османците проклети
на бесило те увиха,
ала другарите ти клети
бунта продължиха.

 

Не ще те никога забравим –
нашият велик герой.
Който майка си оставил, 
за да встъпиш в бой.

© Белослава Танчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??