В болницата за илюзии
антигравитацията на скуката е нелечима.
Стерилните желания са облечени
в усмирителната риза на хармонията
между душа и плът -
оцветени в пепитената безразличност
на униформеното любопитство,,
дали възможна е възбуда
на интелект със свален катетър от суетност!?
Суетата има нужда от диета,
самотата е обратен случай!
Любовта за нея, е със форма на таблетка -
под езика всеки ден и...
лакомо се смуче.
Бавно,бавно,като при коитус.
Самота ли!?
Няма вече!
Пише в картона и - Ëxitus!".
© Милко Христов All rights reserved.