Oct 8, 2022, 7:33 PM  

*** 

  Poetry
625 7 18

Смали се любовта – солена капка,

попаднала в очите ми – сълза е.

С теб времето бе скъпо. И за кратко.

Уж време е, а всъщност май е заем.

Аз заеми не вземам, а пък трябва

и лихви на невзетото да връщам.

И две плюс две, май, четири не прави.

И четири стени не правят къща.

Откакто теб те няма, рухна всичко.

Една преграда – болка – помежду ни.

Сърцето ми се сви между кавички,

от стиховете липсват цели думи.

Гласът ми стана зов за твоя ласка

но да го чуеш тъй и не поиска.

Луната губи целия си блясък.
Небето се смали. И стана ниско.

Тук любовта бе болна. И си тръгна.

Уж беше дар, а всъщност май бе заем.

Уж нежност бе, а сякаш впити тръни

в сърцето ми. Уж – радост, а сълза е.

 

 

 

 

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??