Би ли ми позволил да те обичам отново?
Нека разгледаме спомените...
Сети се за мен и готово!
И на теб неистово ти липсват дните...
А безсънните нощи липсват ли ти,
а целувките нежни и страстни?
Липсва ли ти вкуса на устните ми
и всичките ни мигове прекрасни?
Липсва ли ти начина, по който ме обичаше,
липсват ли ти моите сълзи?
Липсвам ли ти – с мен политаше,
и липсва ли ти сладко да боли...
А начинът, по който аз обичах,
по който те докосвах, как шептях...
Липсва ли ти нежната усмивка
на момичето, което бях...
* * * * *
За теб си спомних в часовете малки,
пак не ме оставяш да заспя...
Пoмня как приключи всичко – жалко...
Лъжите помня, мразя се, крещя...
Аз тебе винаги ще те обичам -
заклех се в това - помниш ли?
И е още факт... не го отричам,
За това поне не съм излъгала, нали?
© Таня Момчева All rights reserved.