Apr 11, 2013, 11:06 PM

Лисици на прага 

  Poetry » Other
582 0 0

Лисици на прага

 

Те идват винаги по сумрак –

невидими и хитри, огладнели,

и върху рижия им гръб горят

инстинкти за коварство и победи...

 

безпомощните мигове без орбита

пропадат в очните им стъкленици,

пълзят и срам, и страх, и голи образи

се взират в тях като молителки...

 

лалетата отсреща  проговарят,

отворили чадъри - хищни пазви,

ловят наивни паяци и ги подпалват,

а Ида пие чай и вярва в нежността им...

 

припяват тихо своята канцона

момичетата в порцелановата стая,

и аз, и те сме девите от спомена

на бившия ловец – пазача на пазара

....

в сатен и рюш и рокля на лалета

прекрачва прага Ида в часов пик –

без свян и горест, с ярък грим

развявам рижави коси на хищница...

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??