Jul 5, 2018, 7:44 AM

Лош 

  Poetry » Other
433 3 5

Нима съм лош, че с болка преоткривам,

фалшивото в красивите ти думи?

И пак съм лош когато те разкривам,

как лесно ме заместваш "тайно" с други.

 

А лош ли съм, че виждам във очите,

жестокост с миловидна безпощада?

И лош съм явно – бършех ти сълзите

в срината ти душа с рани хиляда?

 

А може би съм лош, че те оставих,

коварно да играеш си със мене?

В краката ти сърцето си поставих –

подхлъзна ме и паднах на колене.

 

А после ме превърна във плашило,

в прочетен вестник, изтърван на пода.

Повдигна го, направи си ветрило

с мечтите ми, повя си за прохлада!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??